CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, November 9, 2010

::Jangan laaa mintak keje tulis surat macam nih..::

halooo2..salam petang semua...nak ngomel lagi petang2 nih before kua opis..hehe.. haaa.. ni dia...ya ampun...jgn la anda2 semua tulis surat seperti surat di bwah utk cari keje...kompom tak dapat...hahahaha..jom tengok cmne format n isi surat nih...-nama penulis dirahsiakan-
25 Jalan 3/4
Taman Bukit Indah
68000 AmpangSelangor.
(Rumah pakcik saya)

Malaysia Airlines System
12 mei 2004


Tuan,
Memohon Pekerjaan di Malaysia Airlines System.


Sehubungan dengan perkara diatas, saya -nama penulis dirahsiakan- no k/p ######-##-#### mahu memohon untuk bekerja disyarikat tuan dalam bidang teknikal. Ini kerana saya sangat berminat & bersungguh2 sampai tak boleh tido malam mengingatkan pekerjaan dalam dalam bidang ini. Walaupun begitu saye mengaku sebab saye mintak kerja disini kerana saya juga adalah seorang petani anggur. Disebabkan begitu pihak tuan kenalah ambil saya bekerja disini. Pihak tuan perlu tahu juga bahawasanya bapa saya iaitu -$%$%#*&^- adalah seorang ahli KWSP.


Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja saya serta merta akan menyuruh bapa saya membekukan pengeluaran KWSP pihak tuan masa tua nanti. Jika pihak tuan tak nak susah baiklah ambil saya bekerja disini. Itu saja keotaian saya.


2. Untuk pengetahuan pihak tuan, disini saya akan tampilkan kelayakan akademik dan pengalaman kerja saya sebelum ini kepada tuan.


3. Akademik. Sijil Pelajaran Malaysia Vokasional 1999-2000Matapelajaran :(gred)

Bahasa Malaysia 6D
Bahasa Inggeris 6D
Sains. 7E
Matematik 6D
Pendidikan Islam 5C
Sejarah 7E
Lukisan geometri 7E
Teknologi air-condition 6D
Kerja bengkel 3BSijil Kemahiran Malaysia 2001-2002 (MLVK). Sijil Kejuruteraan Automotive (Tahap 1&2) dari Institut Latihan Perindustrian Kementerian Sumber Manusia Malaysia.

4. Pengalaman kerja. Pembantu mekanik kereta di Yusuf Workshop, Ipoh, Perak. Pembantu mekanik kereta di Dunlop Servitekar di Leboh Ampang, Kuala Lumpur (kedai gemok)p/s (alignment kat situ tipu). Staff pejabat di Gesundheit Worldwide di Semabok, Melaka.(pusat serenti)


5. Hanya ini sahaja dapat saya tampilkan kepada pihak tuan. Diharap dengan kelayakan yang saya ada, permohonan saya untuk bekerja disyarikat tuan dapat dipertimbangkan oleh tuan. Dan saya berasa gembira & seronok & akan belanja satu MAS makan sekiranya diterima bekerja di syarikat tuan dan saya berjanji akan bekerja dengan bersungguh-sungguh disamping bangun awal dan datang kerja awal. Saya tak tipu nie. Walaupun saya pernah ponteng skolah dan ditangkap beberapa kali saya akan insaf juga jika saya dapat kerja ini. Saya tidak akan hisap ganja lagi jikalau saya dapat kerja disini. Sekiranya saya didapati bersalah dalam apa2 juga kesalahan pihak tuan tidak boleh ambil tindakan yg kuat disamping menjentik jari saya sahaja. Untuk makluman tuan saya sangat kurus jikalau dirotan sekali tulang2 saya akan bersepai dan pihak tuan akan mendapat susah yang amat sangat. Saya juga berjanji tidak akan mencuri skru2 nat2 yg lawa2.jika saya nak mencuri saya akan ambil sahaja dan masuk dalam poket seluar itu tidak dikira mencuri. Saya pun dah penat menulis segala nya bermula & berakhir dgn baik. Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja hidup pihak tuan akan berakhir dengan bacaan yasin. Sekian terima kasih.


Sekian, terima kasih

Yang benar,

(nama penulis dirahsiakan)
25 Jalan ¾
Taman Bukit Indah
68000 Ampang
Selangor


HAHAHAHAHAHA..Hurmm..agak la yer tulis surat nak keje tuh...jgn la ikot mcm surat di atas nih..rosak2...isshhhh2....

8 comments:

 1. alamak aih...xboleh ke surat camni??

  ReplyDelete
 2. "Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja saya serta merta akan menyuruh bapa saya membekukan pengeluaran KWSP pihak tuan masa tua nanti."

  erkkk :P

  ReplyDelete
 3. sembil9n::x patut la kot tulis cmni...
  komfom x dpt keje nyer...hahahaha..

  ReplyDelete
 4. miya::thx yer gtau entry best tuh..
  ade miya...sbb ade la ceekeen wt entry nih..hahaha...

  ReplyDelete
 5. fello ariza::hahahha..itu yg kejam tuh..besar kuase bapak die yer..hehehe..

  ReplyDelete
 6. sheee...ceekeen...jgn ler gtw org... -__-

  ReplyDelete
 7. hahahaha..lawak giler surat ni!!!
  kompom r majikan ta nak amek keje!
  wakakakkaa

  ReplyDelete